Bejelentés


Ubuntu Linux Ingyenes Linux Disztribúció


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.







Szavazás






Bizony, már közeledik Lucid Lynx.


Újdonságok

Mint minden fejlesztési ciklus elején, ezúttal is rengeteg friss és új csomag jelent meg az Ubuntu fejlesztői ágának tárolóiban. Ez nem csak a már meglévő csomagok új verzióit jelenti, hanem sok új alkalmazás megjelenését is.
2.6.32-es kernel

A Lucid Lynxben a 2.6.32-16.25 verziószámot viselő kernel kapott helyet, ami a legújabb, 2.6.32.9-as stabil kernelen alapul.
GNOME 2.29.92

A Beta 1 kiadásban a GNOME következő 2.30-as kiadásának fejlesztői változata kapott helyet.
KDE

A Kubuntu a KDE SC 4.4.1 kiadására épül. További információk magyarul ezen az oldalon, vagy (angol nyelven) a következő oldalon olvashatók:
https://wiki.kubuntu.org/LucidLynx/Beta1/Kubuntu
HAL eltávolítása

A Lucid Lynxből teljes egészében el lesz távolítva a hal csomag. Ennek köszönhetően gyorsabb lesz a rendszerindulás és leállás, valamint a felfüggesztésből történő visszatérés.
Új főverzió a likewise-open csomagból

A likewise-open csomagból, ami az Active Directory hitelesítést és a szervertámogatást nyújtja Linuxhoz, mostantól az 5.4-es verziót szállítja az Ubuntu. A frissítés érinti a 4.0-s verziót (Ubuntu 8.04 LTS) és a 4.1-es verziót is (Ubuntu 9.10), valamint a likewise-open5 csomagokat a Universe tárolóban.
Új alapértelmezett, nyílt forrású meghajtóprogram nVidia hardverekhez

Mostantól a Nouveau az alapértelmezett meghajtóprogram nVidia grafikus kártyák esetén, és alapértelmezetté válik a KMS is. Ez a meghajtó hardveresen gyorsított 2D-t biztosít, mint a korábbi -nv meghajtó. A nouveau még aktív fejlesztés alatt áll, ami remélhetőleg lehetővé teszi a felmerülő hibák gyorsabb javítását.
Jobb nVidia támogatás

Jelenleg 3 különböző zárt NVIDIA meghajtó érhető el: nvidia-current (190.53), nvidia-173 és nvidia-96. Az új alternatíva rendszernek köszönhetően már arra is lehetőséget biztosít az Ubuntu, hogy ezek mindegyike telepítve legyen egy időben.
Közösségi szolgáltatások

Az új Ubuntu kiadásban közvetlenül elérhetők az olyan közösségi szolgáltatások, mint az identi.ca, twitter vagy Facebook a beépített MeMenu-n keresztül. A MeMenu a Gwibber mikroblog kliensre épül.
Látványosabb rendszerindulás

A rendszerindulás a Plymouth technológiának köszönhetően látványosabbá és gyorsabbá vált, mint korábban.
Megújult értesítési terület

A panelen megjelenő értesítések immáron szebb, egységes stílust követnek.
Új grafikus témák

Ebben a kiadásban mutatkozik be először a két új grafikus téma, az Ambiance és a Radiance. Ezzel párhuzamosan bekerült az új háttérkép és sok új ikon is. Mindez az Ubuntu nemrégiben megújult arculatához igazodik.
Ubuntu One fájlszinkronizáció

Az Ubuntu One segítségével immáron bármelyik mappát kijelölhetjük szinkronizálásra a saját mappánkon belül. Megjelent egy konfigurációs felület is, ahol egyszerűen elvégezhetjük a szükséges beállításokat.
Ubuntu One Music Store

Az Ubuntu One Music Store segítségével immáron arra is lehetőségük van a felhasználóknak, hogy zenét vásároljanak a Rhythmbox zenelejátszóból. Az így vásárolt zenék automatikusan szinkronizálódnak is az Ubuntu One segítségével a gépeink között.






Keresés a honlapon



Üzenőfal


Név:

Üzenet:



Linkek




Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!